top of page

Sok jó ember kis képernyőn is elfér - közösségépítés az online térben

Updated: Aug 11, 2023

Jóllét-szemlélet, tudásmegosztás, inspirálás, segítségnyújtás, csupa olyan hívószó, amelyek mentén lezajlott a Wellbeing Szövetség nyári online közösségi találkozója. A kezdeményezés azt a célt hivatott szolgálni, hogy a Szövetség tagjai és a wellbeing szemléletet képviselő szakemberek között létrejöjjenek értékteremtő kapcsolódások. Ez az alkalom lehetőséget biztosított arra, hogy minden résztvevő bemutathassa a saját szakterületét, inspiratív módon hozzájárulva ezzel a további fejlődéshez. Hiszen minden jövőbemutató „építkezés” az összefogás ereje által valósulhat meg, ám az egyének megvalósítása révén.Az online találkozó egy forró júliusi nap reggelén valósult meg, ébresztőként szolgálva, akár egy csésze kávé, s lendületet adva a napnak, fizikai-lelki-szellemi tornaként. Annak érdekében, hogy minden résztvevőnek legyen ideje ráhangolódni az eseményre, kezdésként a Wellbeing Szövetség elnöke, Faragó István röviden bemutatta a szövetség programját, s felvezette a találkozó meghívott előadóit. A Szövetség ugyanis minden ilyen alkalomra különleges vendégek és programok bemutatásával készül, felhívva ezzel a figyelmet valamilyen fontos és aktuális ügyre.


Ezen alkalommal a résztvevők a World Wellness Weekend (WWW) alapítójával; Jean-Guy de Gabriac-kal és a Wellbeing Szövetség legutóbbi képzésén wellbeing mentor végzettséget szerzett Jackson Ildikóval, a program magyarországi nagykövetével találkozhattak. Jean-Guy részletesen elmesélte, hogyan ösztönzi 2017 óta az embereket arra, hogy minden év szeptember harmadik hétvégéjét a testi-lelki wellnessnek szenteljék, s megtudtuk azt is, hogy a WWW ma már a Világegészségügyi Szervezet (WHO) támogatását élvezi, tevékenységét pedig az Egyesült Nemzetek Szervezetével (ENSZ) együttműködve végzi. Jean-Guy közvetlen előadása érezhetően mindenkiben szimpátiát és kíváncsiságot ébresztett a program iránt, így a hallgatóság örömmel fogadta Jackson Ildikót, aki arról beszélt, hogy hazánkban milyen módon tudunk csatlakozni a programhoz. Ildikó kihangsúlyozta, hogy a kezdeményezés az emberek fizikai-érzelmi-mentális egészségét egyaránt szolgálja, így nagyon sokféle programötletet várnak szinte bármilyen létszámra vonatkoztatva.Az online találkozó ezek után személyesebb hangvételre váltott, elérkezett a részvevők bemutatkozása. A jelenlévők mind az egyéniségüket, mind a szakmaiságukat tekintve széles palettán mozogtak; szolgáltatók, tanácsadók, egyetemi kutatók, a vállalati és a civil szféra képviselői egyaránt megjelentek, ám pont ez tette érdekessé és izgalmassá mindenki számára ezt az alkalmat. Rácsodálkozások sora, jókedv és hála jellemezték ezeket a perceket. Jó volt megtapasztalni, hogy a csillogás a felnőtt emberek tekintetében is meg tud jelenni az egymásraismerések és a kapcsolódások következményeként. A meetup elérte a célját, felébresztette a kíváncsiságot, továbbgondolásra ösztönzött, arra sarkallta a résztvevők nagy részét, hogy a virtuális kapcsolódást valódi találkozásokra váltsák. A közösségépítés elkezdődött, kis lépésekkel a nagyobb célok felé.


Amennyiben szeretnél többet megtudni, vagy esetleg csatlakozni a kezdeményezéshez, keresd:

Jackson Ildikót

Tel: 06/ 30 440 0166


A következő Wellbeing Meetup találkozó 2023. augusztus 24-én 8:00 - 10:00 óra között kerül megrendezésre. A találkozó vendége a Lelki Elsősegély Szolgálatok Szövetségének vezetője - Dudás Erika lesz.

Erikával a segélyszolgálat működéséről és a tervezett Lelki Egészség Világnapi konferenciáról fogunk beszélgetni.Szeretnéd te is támogatni Magyarországon a vállalati wellbeing fejlődését? Olvad el, hogyan lehetsz a Wellbeing Szövetség tagja!96 views0 comments

Comments


bottom of page